AURICULOTERAPIA

 

Auriculoterapia sau acupunctura auriculara este o metoda de diagnostic si tratament, care se foloseste de microsistemul auricular (pavilionul auricular) si care apartine domeniului Medicina Non Conventionala / Medicina Complementara (M.N.C.). Acupunctura auriculara are o istorie destul de recenta, ea apare undeva in anii ’50 printr-o intuitie geniala a medicului francez Paul Nogier.


ACUPUNCTURA


Auriculoterapia sau Acupunctura Auriculara este o metoda de diagnostic si tratament, care se foloseste de microsistemul auricular (pavilionul auricular) si care apartine domeniului M.N.C. (Medicina Non Conventionala / Medicina Complementara). Acupunctura auriculara are o istorie destul de recenta, ea apare undeva in anii ’50 printr-o intuitie geniala a medicului francez Paul Nogier.

Este o disciplina recunoscuta de Organizatia Mondiala a Sanatatii aceasta metoda s-a raspandit rapid la nivel mondial, in momentul de fata ea fiind o disciplina de sine statatoare, Intr-un anume fel chiar independenta de acupunctura somatica, si asta, chiar daca, ambele impartasesc in mare parte mecanisme de actiune si indicatii terapeutice similare.

Principiul fundamental al acestei discipline este acela ca la nivelul pavilionului auricular (microsistemului auricular), se poate imagina o harta reprezentand stucturile si functiile organismului, intr-un raport bidirectional, atat diagnostic cat si terapeutic.

DETALII


In ultimii ani, interesul de medici si cercetatori pentru auriculoterapie a fost in crestere, s-au produs mai multe lucrari stiintifice, care ne-au permis sa studieze in baza neurobiologice si validarii de noi aplicatii clinice.

AFECTIUNI CARE POT FI TRATATE


In ultimii ani, interesul de medici si cercetatori pentru auriculoterapie a fost in crestere, s-au produs mai multe lucrari stiintifice, care ne-au permis sa studieze in baza neurobiologice si validarii de noi aplicatii clinice.

Domeniile de aplicare a auriculoterapiei sunt foarte multe, printre care cele mai utilizate sunt:

  • Patologii dureroase ale aparatului muscular scheletic atat in faza acuta cat si cronica
  • Disconfort de anxietate si tulburari conexe
  • Insomnie
  • Fumatul si dependenta de substante
  • Obezitate si tulburari de alimentatie
  • Reechilibrarea neuro-vegetativ
  • DARUIESTE-TI UN MOMENT DE RELAXARE
    SI SOLICITA O REZERVARE ACUM!