LITOTERAPIA

Litoterapia sau terapia cu pietre era considerata pana nu demult o tehnica ciudata si lipsita de fundament stiintific. E adevarat ca litoterapia nu este inca o stiinta fundamentala si nu exista o scoala a terapiei cu pietre, insa folosirea pietrelor pentru a trata starile fizice sau psihice proasta coboara pana la izvoarele istoriei.


DESCRIERE


In Egiptul Antic, anumite minerale, precum lapis-lazuli sau turcoazul erau considerate pietre sacre. Mai tarziu, in secolul al XII-lea, longevitatea calugaritei Hildegarde de Bingen, decedata la 81 de ani, a fost atribuita proprietatilor terapeutice ale pietrelor, pe care de altfel le-a descris in scrierile sale. Litoterapia sau terapia cu pietre nu este o stiinta ezoterica. Ea ne invata ca putem depasi, cu ajutorul pietrelor, blocajelele emotionale, stresul sau starile de rau.

Ideea ca mineralele pot actiona asupra starii de bine suscita un anumit scepticism. Asta pentru ca litoterapeutii explica faptul ca o piatra, ca si o planta, are o culoare, o forma si o compozitie chimica particulara. Intr-un cuvant, se spune ca o piatra este vie si degaja ceva special, ceea ce poate fi considerat ciudat.

In constientul colectiv, se pleaca de la principiul ca ce nu misca nu este viu. Totusi, pietrele se misca. Doar ca, spre deosebire de alte organisme vii, pietrele se misca in milioane de ani. Este un proces foarte lent, dar pietrele nu sunt inerte.

Cum te pot ajuta pietrele? Mineralele sunt cunoscute drept catalizatori ai starii de bine si ai constiintei. Ele pot tratata probleme concrete (nu reusesc sa pornesc o afacere, mi-ar placea sa comunic mai bine), dar si chestiuni abstracte (imi lipseste energia vitala, mi-ar placea sa imi dezvolt simturile). Pietrele nu pot in niciun caz sa trateze rapid nicio problema. Ele nu functioneaza ca o amuleta, sunt mai degraba un catalizator al schimbarii.

Nu exista pietre care iti poarta noroc, care te protejeaza sau care iti aduc fericirea, dar exista pietre care iti fac bine. Iar odata cu instalarea starii de bine, viata curge mai usor. De fapt, pietrele nu duc singure la schimbare, ci lumineaza spiritul. Ramane ca fiecare dintre noi sa tina sau nu cont de drumul care i se arata.

Concret, pietrele actioneaza in trei planuri diferite. La nivel infinitezimal exista un schimb de oligoelemente prin capilarele pielii. Atunci cand atingi o piatra, se deschid porii pielii. In functie de compozitia chimica a mineralului respectiv, anumite elemente pot patrunde in corp. Al doilea nivel de actiune priveste energiile pe care corpul le schimba cu piatra, atunci cand aceasta este atinsa.

Exista si actiunea prin vibratie, mai abstracta si mai greu de perceput. Pietrele emana vibratii, care se propaga inclusiv in spatiile ce uneori ne sunt necunoscute. De asta se considera ca pietrele pot dizolva blocajele care nu exista neaparat “aici si acum”. Mineralele sunt instrumente cuantice; o parte din eficienta lor nu este cuantificabila, nici sesizabila, caci intervine la un nivel la care constiinta nu ajunge.

Litoterapia nu necesita pregatire si nici efort psihic. Nu este o credinta. Fie ca ai incredere in efectele benefice al terapiei cu pietre, fie ca nu ai, tot beneficiezi de ele. Desigur, efectele pot fi mai bune cand esti atent la modul in care actioneaza piatra. Insa poti pune o piatra sub perna copilului tau fara ca el sa stie in ce fel actioneaza, iar aceasta isi va face, in timp, efectul.

DARUIESTE-TI UN MOMENT DE RELAXARE
SI SOLICITA O REZERVARE ACUM!